Cerny realistisch over blessure: 'Maar ik ben in principe zo fit als de rest'

Cerny realistisch over blessure: 'Maar ik ben in principe zo fit als de rest'

28-09-2021 16:07 Laatste update: 16:09
17

Vaclav Cerny is al geruime tijd uit de roulatie wegens een knieblessure. De FC Twente-aanvaller bevindt zich in de eindfase van zijn revalidatie en staat liever vandaag dan morgen weer aan de aftrap van een Eredivisie-wedstrijd. Desondanks weet de Tsjech dat hij niet moet overhaasten. 

"Ik heb de afgelopen maand een zeer grote stap gezet, maar ik houd het rustig en zeg dat ik er stap voor stap wel kom", geeft Cerny aan bij VoetbalTijd. Dat de Tsjechische vleugelspits zijn hoofd koel kan houden, betekent niet dat hij het rustig aan wil doen. "Je proeft nu wel dat je dichter bij komt, dus mijn honger wordt ook groter", erkent hij.

Dagelijks staat Cerny weer met zijn ploeggenoten op het veld, al traint hij nog niet volledig mee met de groep. "Ik sta nu dagelijks op het veld, maar wel individueel met de fysiotherapeut. Maar ik mag schieten, wenden, keren, sprinten, remmen, aanzetten, springen, landen, van alles", aldus een glimlachende Cerny, die staat de trappelen om zijn kunsten weer in De Grolsch Veste te laten zien.

"Ik ben nu in principe zo fit als de rest, maar je bent er acht maanden uit geweest en moet ook wennen aan de groepstrainingen. Dat is ook weer een proces", beseft hij. Of hij voor de winterstop nog in actie komt? "Honderd procent, al ik moet mezelf wel in bescherming nemen. Maar ik pak nog mijn wedstrijdjes voor de winterstop."