Nieuws over amateurduel Huntelaar gecounterd: 'Kregen vorige week bevestiging'

Nieuws over amateurduel Huntelaar gecounterd: 'Kregen vorige week bevestiging'

29-09-2021 13:21
22

Klaas-Jan Huntelaar heeft legaal meegespeeld bij het zesde elftal van HC'03, stelt voorzitter Mart de Kruif. Woensdag kwam naar buiten dat de KNVB onderzoek doet naar het optreden van de 38-jarige aanvaller in de Kelderklasse.

Afgelopen weekend deed Huntelaar een wedstrijd mee met het zesde van HC'03, dat uitkomt in de zevende klasse. Niet veel later werd bekend dat de KNVB onderzoek doet naar het meespelen van Huntelaar. Amateurclub DCS vroeg zich namelijk af waarom de aanvaller wel, maar hun nieuw aangetrokken speler Damir Rovcanin niet mocht voetballen op amateurniveau. Laatstgenoemde had namelijk geen internationale overschrijving aangevraagd. Datzelfde werd vermoed bij Huntelaar.

HC'03-voorzitter Mart de Kruif is verbaasd over het nieuws. "Het meespelen van Klaas-Jan bij ons zondag was volledig goedgekeurd, we hebben daar vorige week al een bevestiging over gekregen van de KNVB", vertelt De Kruif tegenover de Gelderlander. "Anders had hij natuurlijk helemaal niet meegedaan." De Kruif benadrukt dat de situatie rondom Huntelaar verschilt van die van DCS-speler Rovcanin. "Klaas-Jan is bij ons ingeschreven als speler in de B-categorie. Dat betekent dat hij meteen in actie kan komen, maar níet voor de selectie. Daarvoor moet je ingeschreven zijn als speler in de A-categorie."

Een woordvoerder van de KNVB kan tegenover de Gelderlander nog niets vertellen over de uitkomst van het KNVB-onderzoek. DCS-voorzitter René van Leeuwen baalt ervan dat hij voor ophef heeft gezorgd. "Het was nooit mijn bedoeling dat Klaas-Jan Huntelaar niet mag voetballen. Ik zag alleen een opening voor onze speler Damir Rovcanin, dat hij ook per direct in het eerste elftal van DCS kan voetballen."