Juventus publiceert jaarcijfers: 'ook transfersom voor Ihattaren is bekend'

Juventus publiceert jaarcijfers: 'ook transfersom voor Ihattaren is bekend'

29-09-2021 19:26
108

Juventus heeft zijn jaarcijfers gepubliceerd en daardoor is ook de transfersom voor Mohamed Ihattaren bekend. De Italiaanse topclub betaalde 'slechts' 1,9 miljoen euro aan PSV voor de negentienjarige spelmaker, zocht Calcio e Finanza uit.

Daarmee valt de opbrengst voor de Eindhovenaren fors lager uit dan verwacht. Eerder werd in de wandelgangen nog een bedrag van zo'n 5,5 miljoen euro genoemd. De transfersom van 1,9 miljoen kan nog wel met maximaal twee miljoen oplopen, mochten Ihattaren en Juventus 'bepaalde sportieve doelen' bereiken, zo schrijft het Italiaanse medium. Het Eindhovens Dagblad meldde eerder dat er ook een doorverkooppercentage is afgesproken.

De aanvallende middenvelder maakte eind vorige maand op de valreep de overstap van PSV naar Juventus, waar hij een contract tot medio 2025 tekende. De Oude Dame verhuurde hem wel direct aan Sampdoria. Voor die club wacht Ihattaren nog op zijn eerste speelminuten. Hij zat alleen voor het duel met Internazionale bij de wedstrijdselectie, maar invallen deed hij niet.