Kuyt verrast door Moldavische sneer: 'Fijn dat wat ik zeg er nog toe doet'

Kuyt verrast door Moldavische sneer: 'Fijn dat wat ik zeg er nog toe doet'

29-09-2021 20:28 Laatste update: 20:35
76

Dirk Kuyt is verrast door de sneer van FC Sheriff-trainer Yury Vernydub. De 104-voudig Oranje-international werd om de oren geslagen met zijn opmerking over de Moldavische kampioen.

Sheriff zorgde dinsdag voor een daverende verrassing door na Shakhtar Donetsk ook grootmacht Real Madrid te verslaan. In de Spaanse hoofdstad werd het 1-2. "De geweldige speler Dirk Kuyt heeft gezegd dat er in de Champions League geen plek is voor Sheriff. Ik laat zijn wereld graag in duigen vallen", reageerde Vernydub na afloop.

Kuyt zet woensdag in de studio van VTBL het een en ander recht. "Ik vind het fantastisch om naar te kijken", benadrukt hij. "Ik kreeg het op mijn bordje. Ik had het helemaal niet zo bedoeld naar Sheriff toe, maar mijn inbox stroomde vol. Het is niet zo dat ik iets heb tegen Sheriff. Ik geniet er ook van dat zij zo goed presteren. Ze hebben alle voorrondes moeten doorlopen om hier te komen en nu winnen ze twee wedstrijden op rij."

"Dat is juist het mooie van sport, dat er eens in de zoveel jaar een team opkomt waarvan je niet verwacht dat ze zo goed presteren. En nu stijgen ze boven zichzelf uit", vervolgt de oud-speler van Feyenoord en Liverpool. "Ik hoop dat ik een extra motivator ben. Het is in ieder geval fijn dat de dingen die ik zeg er nog toe doen. Zelfs in Moldavië. Succes Sheriff, ik ga jullie volgen."