'Ik zeg bij Slavia al vijf jaar dat Feyenoord de beste club van de wereld is'

'Ik zeg bij Slavia al vijf jaar dat Feyenoord de beste club van de wereld is'

30-09-2021 10:12
88

Mick van Buren wordt betaald door Slavia Praag, maar is groot fan van Feyenoord. Die twee ploegen staan donderdagavond in het kader van de Conference League-groepsfase tegenover elkaar en dus heeft Van Buren een dubbel gevoel.

"Ik ben sowieso voor Feyenoord", zegt de aan Ceske Budejovice verhuurde aanvaller tegenover de NOS. "Wat dat betreft hoop ik dat beide teams doorgaan. Of een gelijkspel dan ideaal is? Ja, of dat de thuisploeg nu wint en in Praag ook."

Het mag duidelijk zijn dat de liefde voor de Stadionclub diep zit. Dat weten ook de spelers van Slavia, met wie Van Buren lang samen speelde. Als de Tsjechen winnen in De Kuip, krijgt de Nederlander dat zeker te horen. "Ik zeg de afgelopen vijf jaar de hele tijd dat Feyenoord de beste club van de wereld is, haha."

Van Buren verwacht een gelijk opgaande strijd. "Als je het me vorig jaar had gevraagd, had ik zeker Slavia gezegd. Maar ik denk dat Feyenoord op dit moment heel goed en aanvallend voetbalt. Het oogt allemaal wat gemakkelijker voor ze. Daardoor is het echt gelijkwaardig."