Suárez adviseert Xavi en haalt gram: 'Koeman behandelde me met minachting'

Suárez adviseert Xavi en haalt gram: 'Koeman behandelde me met minachting'

Gepubliceerd: donderdag 30 september 2021 om 14:56do 30-09-2021 om 14:56

Ruim één jaar nadat hij werd bedankt voor bewezen diensten, kan Luis Suárez FC Barcelona verder in rouw dompelen. El Pistolero staat zaterdagavond met regerend landskampioen Atlético Madrid tegenover zijn oude club: dat het onrustig is in Camp Nou, is Suárez ook niet ontgaan.

De Uruguayaan belandde voorafgaand aan het seizoen 2020/2021 op een zijspoor in Camp Nou. Kort daarvoor werd Ronald Koeman door toenmalig voorzitter Josep María Bartomeu aangesteld als trainer: Suárez is de twee nog niet vergeten, laat hij weten in gesprek met Diario SPORT. "Koeman behandelde mij met minachting, alsof ik vijftien jaar oud was. En de voorzitter lekte naar de pers dat ik een slechte invloed in de kleedkamer zou hebben."

Koeman is zaterdag nog geschorst en lijkt het voordeel van de twijfel te krijgen, maar wordt al wekenlang in verband gebracht met een ontslag. Clubicoon Xavi geldt als één van de kandidaat-opvolgers. "Maar ik denk niet dat hij nu al moet instappen", aldus Suárez, tijdens het seizoen 2014/2015 ploeggenoot van de oud-middenvelder. "Hij is intelligent en hij weet heus wel in welke staat de club zich bevindt: er zijn mensen die het hem heel moeilijk gaan maken. Maar ik zie in hem een toptrainer en als hij zijn moment kiest, kan hij net zo succesvol worden als hij als speler was."

De staat van Barça gaat Suárez – die zes jaar lang in Camp Nou speelde – nog aan het hart. "Ik hoop te scoren, voor mijn eigen team. Maar als dat gebeurt, dan denk ik niet dat ik ga juichen. Ik heb respect."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe gaat Atlético-FC Barcelona eindigen?

Atlético wint
78%
Barça wint
14%
Gelijkspel
8%
(2234 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws