Driessen haalt uit: 'De Jong hielp het hoofd van Koeman op het hakblok te leggen'

Driessen haalt uit: 'De Jong hielp het hoofd van Koeman op het hakblok te leggen'

01-10-2021 08:04
80

FC Barcelona verloor afgelopen woensdag op teleurstellende wijze met 3-0 van Benfica. De ploeg van Ronald Koeman miste de nodige kansen, terwijl Benfica steeds profiteerde van de mogelijkheden die ze kregen. Het optreden van Frenkie de Jong tegen de Portugezen kan op veel kritiek rekenen van Valentijn Driessen.

In zijn column in De Telegraaf wijst de chef voetbal van de krant erop dat De Jong tegen Benfica zijn honderdste wedstrijd voor Barça speelde. Daarin kwam hij tot vijf doelpunten en tien assists. 'Het treffen met Benfica was typerend voor Frenkie de Jong', stelt Driessen.

'Zijn keuzes vielen te begrijpen als het pas een doelpunt is wanneer de bal over de doellijn wordt gedribbeld. Omdat dit niet zo is, maakte De Jong tweemaal de verkeerde keuze', aldus Driessen, die daarmee doelt op twee ballen die De Jong breed legde in plaats van zelf af te ronden.

'Met zijn veilige keuzes door zelf geen doelpoging te wagen, liep hij weg voor zijn verantwoordelijkheid als een van de dragende en leidende spelers. Het is allemaal veel te vrijblijvend wat De Jong doet. Hij parasiteert in feite op zijn klasse.' Driessen stelt dat De Jong mee hobbelt bij het zwalkende Barça terwijl hij de ploeg in deze fase van zijn carrière bij de hand zou moeten nemen.

'Met zijn performance in Lissabon hielp De Jong het hoofd van zijn trainer Ronald Koeman verder op het hakblok van voorzitter Joan Laporta te leggen', concludeert de chef voetbal. 'Of Koeman het weekeinde op bezoek bij Atletico Madrid gaat overleven, valt te bezien. Een falende Nederlandse afvaardiging met De Jong & De Jong helpt de trainer niet tot dusver. In moeilijke tijden staan de echte mannen op. Kijken of Frenkie de Jong daartoe alsnog in staat is. Of toe bereid is.'