Meer video’s

Kluivert is weer het goudhaantje: 'Een speler in vorm moet je altijd opstellen'

21 February - 08:51
17

Justin Kluivert is de man in vorm bij OGC Nice. Zondagmiddag besliste hij de competitiewedstrijd tegen Angers door het enige doelpunt te maken (1-0) en dat was al de tweede keer in korte tijd dat hij de hoofdrol voor zich opeiste. Trainer Christophe Galtier stelt dat zijn ploeg beter is ingesteld op de kwaliteiten van de Nederlander.

Kluivert kampte met blessures en kon daardoor nog niet zijn stempel drukken bij Les Aiglons. Dat heeft hij nu wel gedaan. "Door zijn lange afwezigheid wisten zijn ploeggenoten niet waar zijn kracht ligt en hoe ze dat moesten gebruiken", zegt Galtier tegenover Franse media. "Door de trainingen en de wedstrijden zien ze dat nu wel. We moeten even afkloppen, maar de fysieke problemen zijn achter de rug."

Dat betekent dat de vorm ook meteen terug is bij de voormalig Ajacied. "Niemand is onmisbaar, maar een speler in vorm moet je altijd opstellen. Kluivert laat ook op tactisch gebied de nauwkeurigheid zien die ik van hem verlang als we de bal niet hebben. Hij brengt diepte in het spel en heeft technische kwaliteiten. Daarnaast heeft hij de laatste tijd ook veel aan zijn vrije trap gewerkt."