Kluivert man in vorm bij Nice: Nederlander beslist opnieuw eigenhandig wedstrijd

Kluivert man in vorm bij Nice: Nederlander beslist opnieuw eigenhandig wedstrijd

20 February - 14:56 Laatste update: 20 February - 14:56
35

Justin Kluivert is van onschatbare waarde voor OGC Nice. De Nederlandse buitenspeler groeide uit tot matchwinner tegen Angers SCO door de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen. Pablo Rosario en Kasper Dolberg begonnen net als Kluivert in de basis.

Onlangs vervulde Kluivert nog een glansrol in de halve finale van de Coupe de France tegen Olympique Marseille (4-1 zege). Toen etaleerde de 22-jarige aanvaller wederom uitstekend te kunnen voetballen, getuige zijn twee doelpunten en assist in die wedstrijd. Zondag duurde het tot de negentiende minuut voordat de Nederlander weer op het scorebord verscheen. Melvin Bard stuurde Kluivert de diepte in en de buitenspeler omspeelde de doelman handig. Vervolgens was het een koud kunstje voor hem om af te ronden.

In het verdere verloop van de ontmoeting werd niet meer gescoord, waardoor Kluivert de Man van de Wedstrijd werd. Inmiddels staat de teller dit seizoen op drie treffers en evenzoveel assists in veertien wedstrijden in de Ligue 1. De tweevoudig international van Oranje wordt tot het einde van het seizoen aan Nice uitgeleend door AS Roma. De ploeg uit de Franse kustplaats staat derde op de ranglijst. De achterstand op koploper Paris Saint-Germain bedraagt veertien punten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s