Meer video’s

Frenkie de Jong houdt gemoederen bezig: 'Ik moet eerlijk zijn: dit is de situatie'

25 May - 18:50
34

Hij zegt het niet met zoveel woorden, maar Xavi erkent dat een zomertransfer van Frenkie de Jong denkbaar is. FC Barcelona kampt nog steeds met grote financiële problemen.

Na de laatste wedstrijd van het seizoen, in Sydney tegen de All Stars van de Australische competitie (2-3 zege), werd Xavi gevraagd naar de transferstatus van De Jong. "Ik ben blij met hem", begint de Barça-trainer. "Ik heb het al zo vaak gezegd: Frenkie is een talent. Hij is het heden en de toekomst. Hij is een heel belangrijke speler voor mij."

"Maar", voegt de Barça-trainer eraan toe, "laten we de situatie afwachten. Ik weet het nog steeds niet, maar ik reken op hem. Honderd procent. Wat ik met 'de situatie' bedoel? Economisch. Dat heb ik al vaak gezegd. Ik moet eerlijk zijn. Dit is de situatie."

Het is geen geheim dat Barcelona grote ambities heeft op de transfermarkt, maar de komst van onder meer Robert Lewandowski wordt waarschijnlijk alleen mogelijk als één of meerdere spelers voor veel geld worden verkocht. De Jong staat naar verluidt in de belangstelling van Manchester United en Paris Saint-Germain. Clubpresident Joan Laporta bevestigde al dat er biedingen zijn binnengekomen.