Alba volgt Piqué en Busquets: 'Net als de fans willen we dat Barça hieruit komt'

11 juni om 22:14
Laatste update: 11 juni om 22:15

FC Barcelona kan ook op Jordi Alba rekenen. De linksback is ook bereid om een deel van zijn salaris in te leveren en zijn club te helpen, net als Gerard Piqué en Sergio Busquets.

Piqué deed het afgelopen zomer al eens en Busquets verklaarde dat hij ook bereid is om Barça tegemoet te komen. Alba is tijdens een persconferentie van de Spaanse nationale ploeg ook op de kwestie ingegaan. "Ik heb hier al eerder over gesproken: het is niet nodig om de bereidheid van de aanvoerders in twijfel te trekken, wij zijn loyale mensen en we zitten hier al jarenlang. We weten in welke situatie de club zit en we zijn bereid om compromissen te sluiten. Net als de fans willen wij dat de club hieruit komt."

In de Spaanse kranten is al het nodige geschreven over de financiële offers die Barça moet brengen om nieuwe spelers in te kunnen schrijven. Busquets stoorde zich aan het feit dat hij dit uit de media moest vernemen en niet van de club zelf hoorde en krijgt bijval van Alba. "Wat ik te bespreken heb met de club, zal ik persoonlijk bespreken. Zoals Sergio al zei: niemand hoeft te weten wat intern met de spelers wordt besproken."