Hartman blij met compliment van Koeman: 'Het is een soort achtbaan'

20 maart 2023 om 14:14

Quilindschy Hartman meldde zich maandag vol goede moed bij Jong Oranje. Dat hij de schifting uiteindelijk niet overleefde bij het Nederlands elftal, deert de 21-jarige linksback van Feyenoord niet heel erg.

Hartman was al 'positief verrast' dat Ronald Koeman hem op de voorlopige lijst had gezet, al vertelt hij aan VoetbalPrimeur wel over het gesprek dat hij met de bondscoach had. "Daardoor dacht ik al een beetje dat ik er misschien wel bij zou kunnen zitten. Het was een mooi compliment. Het betekent dat ik goed bezig ben."

Dat Hartman uiteindelijk afviel, maakt hem alleen maar strijdbaarder. "Op mijn positie spelen spelers van Manchester City en Manchester United", doelt hij op Nathan Aké en Tyrell Malacia. "Ik ben gewoon blij dat ik hier ben. Dat ik in de voorselectie zat was leuk en ik hoop dat ik er misschien volgende keer wel bij zit."

Voor de Feyenoorder zou het een nieuw hoogtepunt zijn. "Het gaat wel snel met mij. Ik heb zes maanden geleden mijn debuut gemaakt. Nu is de wereld heel anders. Het is een soort achtbaan. Misschien dat ik het kan beseffen als ik in de zomer op vakantie ga, want er is heel veel gebeurd. En ik hoop dat er ook nog heel veel gáát gebeuren."

Bekijk hieronder het hele interview met Hartman: