Nijhuis grapt na 'pittige' operatie: 'Zo kan ik nog geen kaarten geven, nee'

21 maart 2023 om 13:50

Bas Nijhuis heeft een 'pittige' operatie moeten ondergaan en vertelt daarover bij Vandaag Inside. De scheidsrechter geeft aan dat hij nog even uit de roulatie is wegens een breukje in zijn spaakbeen.

Nijhuis kreeg onlangs een boomstam op zijn onderarm, waardoor hij onder het mes moest. De goedlachse scheidsrechter toont een grote snee op zijn onderarm en vertelt over zijn ziekenhuiservaring. "Paul Bertelink (traumachirurg) met zijn hele team heeft het fantastisch gedaan. Ik kon ook gewoon meekijken. Ik kwam op dat bed met mijn telefoon aan en dacht: ik ga even meekijken hoe het allemaal gaat. Het was wel pittig. Overal zetten ze gewoon platen in, maar ik ben achteraf wel blij dat die er nu erin zitten. Anders zat ik in het gips."

Tafelheer Wilfred Genee informeerde naar de terugkeer van Nijhuis op de Nederlandse velden, waarop de arbiter optimistisch antwoordde. "Als ik niets meer voel en dit afgenomen is, kan ik weer rennen volgens hem (de chirurg, red.)." Op de vraag of hij zijn scheidsrechterstaken weer kan doen, toont Nijhuis aan dat hij zijn arm moeilijk in de lucht kan houden. "Zo kan ik nog geen gele kaarten geven", lacht hij.