Bosz tot de orde geroepen door Slot: 'Kijk uit wat je zegt, hè'

02-08-2023 17:13
90

Peter Bosz is tot de orde geroepen door Feyenoord-trainer Arne Slot op de persconferentie van woensdag voorafgaand aan het duel om de Johan Cruijff Schaal vrijdagavond. De coach van PSV bewierookte het spel van het Manchester City van Pep Guardiola, waarna Slot moest lachen en zijn collega advies gaf.

Slot is groot fan van Guardiola, terwijl Bosz zich liet inspireren door Johan Cruijff. "Guardiola is Cruijff", zei de oefenmeester van PSV. "Als trainer zelfs nog een betere uitvoering daarvan, als ik eerlijk ben. Omdat hij veel gedetailleerder op de dingen is ingegaan en dat helemaal doorontwikkeld heeft. Wedstrijden van City kijk ik altijd."

Daar kon Slot wel om lachen. "Kijk uit wat je zegt, hè. Ik heb ook weleens gezegd dat ik graag de wedstrijden van City bekijk", zo verwees hij indirect naar de manier waarop José Mourinho reageerde op dezelfde woorden van Slot. De trainer van AS Roma zei tegen de Feyenoord-trainer dat hij vaker naar Roma moest kijken in plaats van naar het City van Guardiola. Bosz reageerde: "Maar dat is geloof ik toch al niet mijn grootste vriend, dus dat is geen probleem."