Ten Hag geeft signaal af aan Van de Beek: 'Het ligt aan hem, kwaliteiten zijn er'

Ten Hag wil niet dat Van de Beek vertrekt: 'Kan verschrikkelijk veel goals maken'

11 augustus om 16:06
Laatste update: 11 augustus om 16:33

Erik ten Hag denkt zeker dat Donny van de Beek nog een toekomst heeft bij Manchester United. De Nederlandse trainer ziet in de middenvelder nog genoeg potentie en weet wat zijn kwaliteiten zijn, maar hij zal wel moeten vechten voor zijn plek. Datzelfde geldt voor Tyrell Malacia.

"Hij kon eerst niet doorbreken en daarna speelde hij weinig door een blessure", vertelt Ten Hag over Van de Beek. "Daarna is er veel concurrentie op zijn positie gekomen, dus hij zal ervoor moeten vechten. Dat doet hij ook. Hij heeft een geweldig goede voorbereiding gedraaid. Hij laat zien dat hij op dit niveau mee kan en van waarde kan zijn. Die houding moet hij ook tentoonspreiden dit seizoen."

Van de Beek werd de afgelopen dagen hevig gelinkt aan een transfer naar Real Sociedad. Vanuit Ten Hag is er in ieder geval geen mededeling gekomen, dat dat beter is voor de middenvelder. "Dat ligt ook aan hem zelf. Na drie jaar in zo’n rol te zitten, durft hij dan die uitdaging wel aan. Of wil hij meer zekerheid. Ik ben heel blij met hem en ik weet wat hij kan. Verschrikkelijk veel goals maken."

Voor Malacia is het devies eerst fit worden en daarna aan speeltijd denken. De Nederlandse verdediger miste de voorbereiding door een operatie.