'Kettingreactie met Van de Beek en Amrabat gaat lopen: Fenerbahçe brengt bod uit'

'Nieuws voor Van de Beek en Amrabat: Fenerbahçe legt bod neer bij United'

10 augustus 2023 om 14:37
Laatste update: 10 augustus 2023 om 14:57

Fenerbahçe heeft een bod uitgebracht op Fred van Manchester United, meldt Fabrizio Romano. De Turkse ploeg is bereid om vijftien miljoen euro te betalen en de clubleiding is ervan overtuigd dat de deal snel rondkomt. Dat is ook nieuws voor Donny van de Beek en Sofyan Amrabat.

Manchester United heeft een duidelijk plan uitgestippeld voor het middenveld van trainer Erik ten Hag. De eerste stap is het verkopen van Fred. Voor de Braziliaan is Fenerbahçe nu dus concreet in de markt. Tweede stap is het verhuren van Van de Beek. Het Spaanse Real Sociedad is daar op het moment concreet. Als beide deals rondkomen, dan gaat United een nieuwe middenvelder halen. Kandidaat nummer één is nog steeds Amrabat.

De leiding van Manchester United heeft zich nog niet gemeld bij Fiorentina, maar zal dat hoogstwaarschijnlijk wel doen als de transfers van Fred en Van de Beek rondkomen. Voor laatstgenoemde is de stap naar Real Sociedad ook een transfer die hij wel ziet zitten. Amrabat heeft eerder aangegeven open te staan voor United. De eerste stap is echter het verkopen van Fred en daarvoor is United nog altijd in onderhandeling met Fenerbahçe.