'Van de Beek hard op weg naar Manchester United-uitgang: La Liga lonkt'

'Manchester United-carrière Van de Beek niet meer te redden: Spanje lonkt'

7 augustus 2023 om 09:42

Donny van de Beek is bezig aan zijn laatste dagen of weken als speler van Manchester United. Een transfer naar Real Sociedad ligt voor de hand, melden onder meer Fabrizio Romano, de BBC en Manchester Evening News.

De carrière van Van de Beek op Old Trafford loopt op zijn einde, klinkt het maandagochtend. Het lijkt erop Real Sociedad zijn nieuwe werkgever wordt. De Baskische club is in onderhandeling met Manchester United, maar het is nog onduidelijk of het gaat om een huurtransfer of een definitieve overname.

Van de Beek (26) heeft een contract tot medio 2025, dat hij drie jaar geleden ondertekende. De oud-Ajacied kwam nooit op gang in Manchester, ook niet na de komst van Erik ten Hag. Hij kwam niet verder dan zes basisplaatsen in de Premier League. In totaal speelde hij zestig wedstrijden voor United (twee goals).

Afgelopen weekend kreeg Van de Beek een basisplaats in het veredelde B-elftal van Manchester United dat in Dublin oefende tegen Athletic Bilbao (1-1). Halverwege was hij de enige speler die werd gewisseld. Naast Van de Beek staan ook Fred en Eric Bailly voor een vertrek. Zodra Van de Beek en/of Fred is vertrokken, gaat United hoogstwaarschijnlijk voor Sofyan Amrabat.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Ronald Graafland!