Rooney na twee wedstrijden uitgefloten door eigen fans: 'F*ck off back to America'

28 oktober 2023 om 16:35
Laatste update: 28 oktober 2023 om 17:26

Wayne Rooney werd twee weken geleden als hoofdtrainer aangesteld bij Birmingham FC, om John Eustace op te volgen, maar het gaat nog niet over rozen. De eerste twee wedstrijden onder het bewind van de oud-speler van Everton en Manchester United werden verloren en Rooney werd al snel uitgefloten door zijn eigen publiek.

Eustace presteerde naar behoren bij Birmingham, maar nieuwbakken eigenaar Tom Wagner wilde zelf een trainer aanstellen, en stelde Rooney aan na diens vertrek bij DC United. Het lijkt echter tot onvrede te leiden onder het publiek, dat hun nieuwe manager woensdag uitfloot toen de club in eigen huis met 0-2 verloor van Hull City. "Wees geduldig", liet Rooney daarna op de persconferentie optekenen. "Ik begrijp het. De club brak met een manager die erg populair was en een grote rol had in de groei van de club. Ik snap de frustratie zeker."

Tekst gaat verder onder de video

"Maar we moeten beseffen wat we met z'n allen willen bereiken", vervolgde Rooney. "Niet waar we nu zijn, maar waar we heen willen. Dat is ons doel en daar werken we voor. Ik heb mijn spelers direct verteld dat we op een andere manier willen spelen. Een manier die voor sommigen misschien even wennen is."