Rooney keert maar vier dagen na vertrek uit Amerika terug als manager in Engeland

Rooney keert maar vier dagen na vertrek uit Amerika terug als manager in Engeland

11-10-2023 12:19
33

Wayne Rooney is woensdag gepresenteerd als de nieuwe manager van Birmingham City. De legendarische Engelse spits vertrok onlangs bij de Amerikaanse club DC United en tekent een contract voor 3,5 jaar bij de nummer zes van het Engelse Championship.

Rooney krijgt als assistenten twee voor hem bekende spelers. Oud-ploeggenoot bij Manchester United John O’Shea en oud-ploeggenoot van het Engelse team Ashley Cole. Rooney trok begin deze week de deur achter zich dicht bij DC United en daarvoor was de oud-spits werkzaam als manager van Derby County. Birmingham City staat op dit moment zesde in het Championship, met twaalf punten achterstand op koploper Leicester City.

"Ik ben dolblij dat ik bij Birmingham City mag tekenen op zo’n geweldig moment", vertelt Rooney over zijn gevoel bij de club. "Hier is een duidelijk plan voor de toekomst en die ambitie is ook uitgesproken. We zitten perfect op één lijn wat betreft de verwachtingen. Dit project geeft me een doel en ik kan niet wachten om te beginnen. Mijn loopbaan bestaat uit uitdagingen en daar is dit er één van."

Birmingham City sloeg begin augustus nog een belangrijke slag voor de toekomst van de club. NFL-legende Tom Brady investeerde in de Engelse ploeg en werd voor een gedeelte eigenaar van de club. Hij werd ook voorzitter van de raad van advies bij Birmingham City.