Brobbey en Van 't Schip reageren op opvallende Koeman-kritiek: 'Ik ben pas 21'

8 november 2023 om 13:09

Brian Brobbey en John van 't Schip hebben gereageerd op de opvallende kritiek van Ronald Koeman. Bij het Nederlands elftal zag de bondscoach dat de eerste aanname en het afwerken van Brobbey ondermaats was.

Volgens Koeman had Brobbey op die onderdelen veel beter opgeleid moeten worden. "Dan vraag ik me af: wat doe je dan als spits bij de clubs waar je bent geweest (Ajax en RB Leipzig)?", zei hij maandagavond bij Rondo.

Op de persconferentie voor het Europa League-duel met Brighton reageert Brobbey op de opmerkingen van Koeman. "Ik ben nog maar 21 jaar en heb nog genoeg dingen waarin ik mezelf kan verbeteren. Mensen zeggen altijd wel wat over mij, maar daar heb ik geen invloed op." Inhoudelijk heeft hij er geen problemen mee. "Ik kan er eerlijk gezegd wel mee leven."

"Hij heeft heel brede schouders", haakt Van 't Schip in. "Ik vind dat Brobbey het geweldig doet als je het vergelijkt met hoe hij terugkwam. In zijn fitheid is hij enorm vooruitgegaan. Hij kan nu negentig minuten spelen. Wat hij zelf ook zegt: hij is pas 21 en hij kan echt nog beter worden."