Cultspits verkoos lucratief contract boven FC Utrecht: 'Voor de knaken, simpel'

4 december om 07:00

Toen Melvin Platje vanuit Nederland de overstap maakte naar Azerbeidzjan, had hij ook in eigen land een mooie stap kunnen maken, zo geeft hij aan in#DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. Ook is hij openhartig over de motivatie rond zijn transfer.

Na twee seizoenen in het shirt van NEC kon Platje rekenen op de nodige belangstelling uit binnen- en buitenland. "FC Utrecht had interesse, daar heb ik toen nog een gesprek mee gehad. Dat had ik wel mooi gevonden." Waarom ketste die transfer af? "Er waren gewoon heel veel andere clubs die interesse hadden. Ik kon naar Polen, ik kon naar Bulgarije, er waren meerdere clubs uit de Eredivisie met interesse. Toen heb ik met mijn zaakwaarnemer alles op een rijtje gezet. Ik heb met mijn vader gesproken, met mijn moeder gesproken. Ga je op je 24e een keuze maken voor een klein beetje meer?"

"Uiteindelijk in Nederland, als je zo’n bedrag verdient, dan houd je de helft over", vervolgt de voormalig speler van onder meer FC Volendam. "Dan moet je nog huur betalen, moet je nog dit en dat betalen. Uiteindelijk kun je een paar keer boodschappen doen en dan is het op, bij wijze van spreken. Uiteindelijk heb ik voor Azerbeidzjan gekozen. Ik kan er lang en kort over praten, en zeggen dat het niet voor de knaken was, maar het was wel voor de knaken. Heel simpel."

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!