Euforische Van Dijk: 'Twee maanden geleden nog tegen Ajax O18'

26 februari - 10:22
10

Virgil van Dijk is trots op zijn elftal na de 1-0 overwinning van Liverpool op Chelsea in de League Cup-finale. Er moesten veel jonge jongens bij Liverpool opdraven door blessures en de Nederlander is trots op deze talenten.

"Deze voelt wel speciaal. Eerste prijs als captain natuurlijk", reageert Van Dijk na afloop tegenover Viaplay. "Ik ben heel trots op onze keeper, op alle jonge jongens die vandaag weer heel belangrijk zijn geweest. Natuurlijk is de euforie heel groot." De aanvoerder was goed voor de winnende treffer in de verlenging. "Ik wist dat die kopbal erin ging op het moment dat ik de bal raakte. Dat is wel lekker, ja. Vooral omdat het in de laatste paar minuten is en je niet zoveel zin hebt in penalty’s."

Vervolgens wil Van Dijk Jayden Danns als voorbeeld nemen van een jeugdspeler die in actie kwamen in de League Cup-finale. "Hij heeft vorige wedstrijd zijn debuut gemaakt. Hij speelt wedstrijden in de O18 en hij speelde twee maanden geleden nog bij academie tegen Ajax O18. Nu stond hij op het veld in Wembley. Dat zijn mooie dingen", stelt de trotse aanvoerder. "Als de zenuwen een beetje afnemen, laten ze de kwaliteiten zien die ze hebben."

Door het winnen van de League Cup ligt Liverpool nog op koers voor vier prijzen. De club van Van Dijk is nog in de race voor de FA Cup, Europa League en de Premier League. "Het is bijna onmogelijk. Dat is volgens mij nog geen enkel team gelukt", reageert de verdediger. "We zullen het zien. Het is niet voor niets nog nooit een team gelukt. Het is nu tijd om te genieten en dan zullen we woensdag weer klaar moeten zijn voor Southampton (in de vijfde ronde van de FA Cup, red.)."