Ten Hag eist excuses van Fulham na TikTok-filmpje: 'Dit is absoluut niet oké'

29 februari - 16:18 Laatste update: 20:23
74

Erik ten Hag eist een excuses van Fulham. De club uit Londen plaatste na de zege van afgelopen zaterdag op Manchester United (1-2) een TikTok-filmpje waarin de draak wordt gestoken met middenvelder Bruno Fernandes. Dat is allesbehalve in goede aarde gevallen bij de Nederlandse manager. 

In het filmpje is te zien hoe Fernandes na een schot met links naar de grond gaat, om even later weer op te staan. 'So glad he's okay', luidt het bijschrift van Fulham, dat daarbij ook een emoji met rollende ogen toevoegt, waarmee de club uit Londen suggereert dat Fernandes zich aanstelde. 

@fulhamfc So glad he’s ok… 🙄 #fulhamfc #premierleague #brunofernandes ♬ sonido original - ♫ ♪ 𝒴𝒶𝓃𝒿𝓊𝓁𝓂𝒶𝓇𝓉 ♫ ♪

Ten Hag eist nu een mea culpa vanuit Craven Cottage. "Het is absoluut niet oké dat een club een dergelijk statement maakt. Dit gaat echt te ver, het is verkeerd en ze zouden hun excuses hiervoor moeten aanbieden."

Fernandes was er woensdagavond weer bij tegen Nottingham Forest (0-1 winst), maar de Portugees heeft volgens Ten Hag wel degelijk last gehad van het voorval tijdens het duel met Fulham. De voormalig Ajax-manager vindt sowieso dat de spelmaker te vaak en te hard wordt aangepakt door opponenten. "Tegenstanders pikken hem eruit, zeker na zaterdag. De scheidsrechter zou hem moeten beschermen."