'Als ik Ajax of Feyenoord was zou ik Ziyech gelijk halen'

2 maart - 13:25
58

Ali Boussaboun vindt het jammer dat Hakim Ziyech afgelopen zomer niet terugkeerde bij Ajax. De Haagse oud-prof denkt dat de dertigjarige spelmaker nog steeds een meerwaarde zou zijn voor de Amsterdammers, net als voor Feyenoord. Dat vertelt hij in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur.

"Ik vind het jammer dat Ajax hem niet gehaald heeft. Maurice Steijn wilde hem graag en zelf stond hij er ook voor open. Hij had echt een toegevoegde waarde kunnen zijn voor dit Ajax", stelt Boussaboun in #DoneDeal. De Marokkaanse international verruilde Chelsea uiteindelijk op huurbasis voor Galatasaray. Of hij na dit seizoen in Istanbul blijft, is de vraag. "Hij moet een trainer hebben, die zegt: jij bent belangrijk, jij moet de aanval leiden en doen waar je goed in bent."

Volgens Boussaboun is Ziyech daar gevoelig voor. "Hij moet iemand hebben die hij vertrouwt. Ziyech is een no-nonsense man. Hij is gewoon direct. Mensen vinden hem weleens arrogant, maar hij is gewoon straight. Hij gaat niet lachen als hij niet hoeft te lachen. Waarom moet je een allemansvriend zijn? Dat is nep. Je moet gewoon jezelf zijn, dat is hij. Ik hoop dat hij bij een mooie club terecht kan komen."

Boussaboun weet zeker dat Ziyech nog van waarde kan zijn voor Ajax. "Ja, natuurlijk. Honderd procent. Als hij wil, dan zou ik het gelijk doen als ik Ajax was. Ook als Feyenoord zou ik hem halen." De spelmaker kampt dit seizoen wel iets vaker met blessures. "Voorheen stond hij erom bekend dat hij zelden geblesseerd was."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!