Boze Ancelotti onthult wat Bellingham zei voor rood: ‘Dit nog nooit meegemaakt!’

3 maart - 07:54
56

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti vindt het onbegrijpelijk dat de winnende treffer van Jude Bellingham tegen Valencia niet is goedgekeurd. De ervaren Italiaan zegt nog nooit zoiets te hebben meegemaakt en ook de rode kaart voor de Engelse ster is volgens hem enorm onterecht.

Bellingham dacht zaterdag in de achtste minuut van de blessuretijd de winnende te maken. Scheidsrechter Jesús Gil Manzano blies tijdens de aanval van Real Madrid echter voor het laatste fluitsignaal, waardoor het bij 2-2 bleef in Mestalla. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt", baalt Ancelotti. "Het is ongekend."

De twintigjarige middenvelder ging vervolgens verhaal halen, maar moest dat bekopen met een rode kaart. "Daardoor waren we geïrriteerd, want hij zei niets beledigend", stelt Ancelotti. "Natuurlijk was er wat frustratie. Hij zei in het Engels: It's a f**king goal! Dat is de waarheid, dat is wat iedereen dacht. Laten we zien wat er in het wedstrijdrapport van de scheidsrechter staat..."

Meerdere spelers van de Koninklijke toonden na afloop via social media hun onbegrip. Ondanks de remise bij Valencia blijft Real Madrid koploper in La Liga. Achtervolgers Girona en FC Barcelona kunnen de achterstand verkleinen tot respectievelijk vier en zes punten.