Spanje barst van toptalent: 'Een mix tussen Piqué en Puyol'

25 maart - 16:55 Laatste update: 17:31
6

Het Spaanse voetbal staat voor een rooskleurige toekomst. Het barst van het toptalent bij La Roja, zoals de kersverse debutant Pau Cubarsí. In #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur, is er veel lof voor het oogappeltje van FC Barcelona.

"Ik zag een selfie van Nico Williams, met Lamine Yamal. Dat is toch ook niet normaal? En dan heb je ook nog Pedri en Gavi", begint VP-hoofdredacteur Dennie van Laar in #DoneDeal over het overvloed aan Spaans talent. Bovendien klopt Cubarsí dus hard op de deur. De pas zeventienjarige stopper van Barça debuteerde in de slotfase van de oefeninterland met Colombia. "Wauw! Hij doet me een beetje denken aan Virgil van Dijk, maar dan een stukje meer voetbal." Ook FC Utrecht-speler Ole Romeny is onder de indruk en denkt dat Spanje tot een van de grote kanshebbers op het EK zal behoren.

Kaj Ramsteijn weet dat Cubarsi ook in Spanje voor hoge verwachtingen zorgt. "Hij wordt omschreven als een mix tussen Carles Puyol en Gerard Piqué. Dat over vijf jaar, beter wordt het niet..."

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!