Opmerkelijk: 'Barça-man' Luis Enrique deelt sneer uit aan Xavi

9 april om 19:13

Luis Enrique heeft een kleine sneer uitgedeeld aan Xavi in aanloop naar de Champions League-clash tussen Paris Saint-Germain en FC Barcelona. De trainer van de Parijzenaars heeft een rijk verleden bij de Catalaanse grootmacht en dat benadrukte hij op de persconferentie.

Met Luis Enrique als trainer won Barça in 2015 voor het laatst de Champions League. Xavi was destijds nog speler in Camp Nou. Wie vertegenwoordigt het Barcelona-voetbal nu het beste: hij of Xavi? "Dat ben ik, zonder twijfel. Nee, nee, dat is geen mening. Kijk naar de statistieken. Het spel in balbezit, de goals, de druk, de titels en de prijzen", somt de 53-jarige Spanjaard op. "Geen twijfel, dat ben ik. Natuurlijk zullen sommige mensen er anders over denken, maar er is geen twijfel mogelijk."

Xavi werd later op de dag geconfronteerd met de uitspraken van Luis Enrique. "Ik heb het gezien, het is Luis Enrique. We kennen hem allemaal. Ik heb een heel goede relatie met hem. Hij heeft al mijn respect en hij is één van de beste coaches ter wereld", stelt de Barça-oefenmeester. "We kunnen allebei bogen op dit DNA, net als Pep Guardiola of Mikel Arteta. We zijn met z'n vieren."

Luis Enrique werd als speler onder meer twee keer landskampioen met Blaugrana. Als trainer veroverde hij in 2015 de treble met de Catalanen plus het WK voor clubs en in 2016 de Spaanse dubbel.