Van Dijk reageert na pijnlijk verlies: 'Dan heb je niets te zoeken in titelrace'

25 april - 08:38 Laatste update: 08:38
5

Virgil van Dijk vindt dat Liverpool slecht voor de dag is gekomen in het uitduel met stadsgenoot Everton (2-0). The Reds deden lang mee op drie fronten, maar een prijs lijkt op dit moment ver weg.

In de derby tegen Everton leed Liverpool een pijnlijke 2-0 nederlaag. Van Dijk erkent voor de camera van Viaplay dat hij merkt dat het seizoen in de slotfase uit de handen glipt van The Reds. "Ja, dat is wel duidelijk."

"Dat doet pijn", vervolgt Van Dijk zijn verhaal. "Dat is gewoon klote, eerlijk gezegd. Maar als we zo spelen als vandaag, vooral de strijd en de passie die we missen, dan heb je niets te zoeken in de titelrace. Zo makkelijk is het ook weer."

Liverpool deed lang mee om drie prijzen, maar werd in de kwartfinale van de FA Cup uitgeschakeld door Manchester United, in de Europa League vlogen ze eruit tegen Atalanta en ook in de Premier League staan ze er nu slechter voor dan een paar weken geleden. De achterstand op koploper Arsenal bedraagt drie punten. Echter staat Manchester City één punt achter op Liverpool met nog twee wedstrijden tegoed.