Makaay dicht Feyenoorder grote toekomst toe: 'Hij heeft zich extreem ontwikkeld'

31 mei om 18:00

Quinten Timber heeft van alle Feyenoord-spelers het afgelopen seizoen de grootste ontwikkeling doorgemaakt. Dat stelt Roy Makaay in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. De oud-topspits dicht de middenvelder van de Rotterdamse club dan ook een grote toekomst toe. 

"Als je kijkt naar ontwikkeling, heb ik wel erg genoten van Timber", begint Makaay zijn lofzang in #DoneDeal. "Je zag hem vorig jaar al wel stapjes maken, maar toen ontbrak het hem nog wel een beetje aan scorend vermogen." Dat is nu verleden tijd, constateert de voormalig topschutter van Bayern München. "Je hoeft er als middenvelder ook geen twintig per jaar te maken, maar tussen de vijf en tien, dan doe je het goed. Dat heeft hij dit jaar ook ontwikkeld. Maar ook het fysieke, hoe hij wegdraait... Hij is in mijn ogen degene die zich het meest extreem heeft ontwikkeld."

De 22-jarige Timber, die geen deel uitmaakt van de definitieve EK-selectie, maakte afgelopen seizoen zeven competitietreffers voor Feyenoord. Volgens Makaay beschikt hij over alle voorwaarden om het tot de Europese top te schoppen. "Ik denk dat hij in Engeland wel goed uit de voeten kan, maar ook in Duitsland. Met zijn manier van spelen kan hij in elke competitie wel uit de voeten", besluit de oud-spits. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!