Kwakman prijst veelbesproken keuze van Koeman: 'Heeft een geweldig seizoen gehad'

19 juni om 11:50
Laatste update: 19 juni om 11:55

Kees Kwakman denkt dat Ronald Koeman er goed aan heeft gedaan om Joshua Zirkzee op het laatste moment alsnog op te roepen, zo vertelt hij bij De Oranjekantine van VoetbalPrimeur. Hoewel de analist niet verwacht dat Zirkzee veel gaat spelen, liegen zijn cijfers er tegelijkertijd niet om. 

Het verhaal is bekend. Zirkzee maakte aanvankelijk geen deel uit van de definitieve selectie van Oranje, maar nadat Brian Brobbey hamstringklachten opliep, haalde Koeman de spits van Bologna alsnog bij de selectie. Tegen Polen maakte hij geen minuten. Gaan we hem nog wel geregeld in actie zin dit EK? "Nee", spreekt Kwakman zijn verwachting uit bij De Oranjekantine van VoetbalPrimeur. 

"Dat heeft vooral met zijn fitheid te maken", vervolgt de analist en oud-speler van onder meer NAC Breda en FC Groningen. "Hij heeft lang niet gespeeld, en was licht geblesseerd in de laatste wedstrijden. Hij heeft helemaal geen wedstrijdritme op dit moment. Ik denk wel dat je dat weer snel kan hebben, maar dan moet je wel minuten maken en dat zit er voor hem voorlopig niet in."

Desondanks vindt Kwakman het halsoverkop over laten komen van Zirkzee uit Disneyland een begrijpelijke keuze. "Ik ben het eens met Kaj (Ramsteijn, red.). Hij heeft een geweldig seizoen gehad. Het is een mooie speler en kan spelen op twee posities", besluit de oud-verdediger annex middenvelder, die daarmee doelt op de spits én de positie daar net achter.

Bekijk hieronder VP's Oranjekantine met Eljero Elia en Kees Kwakman: