Schimmelpenninck walgt van Depay: 'Flikker hem uit het Nederlands elftal'

Schimmelpenninck walgt van Oranje-speler: 'Flikker hem uit het Nederlands elftal'

19 juni om 07:39

Sander Schimmelpenninck heeft in de Zelfspodcast flink uitgehaald naar Memphis Depay. Volgens Schimmelpenninck is de haarband van de vedette van Oranje 'een dikke middelvinger naar iedereen'. 

"We moeten het even over de haarband van Memphis Depay hebben", begint kompaan Jaap Reesema, die van mening is dat bondscoach Ronald Koeman er wat van had moeten zeggen. "Jongens, geen gelul. Gewoon even die haren netjes. Voetbal spelen, je bent een team. Waarom willen al die lui toch weer aandacht?", vraagt hij zich af.

Schimmelpenninck haakt fel in. "Ik ben het helemaal met je eens, die haarband moet af. Het is weer één grote middelvinger naar iedereen, hij wil weer opvallen. Luister vriend, je bent een team. Als je zo'n haarband omdoet als decoratie, als een soort gadget... Dan laat je zien dat je het team minder belangrijk vindt dan je eigen onzinhandel."

Schimmelpenninck noemt het 'walgelijk' en maant Koeman tot actie. "Flikker die gast maar uit het Nederlands elftal. Zet Wout Weghorst er maar neer. Dan maken we maar minder goals, maar ik wil dit soort gasten niet in het Nederlands elftal. Sorry."