Nagelsmann wil niets weten van complottheorieën: 'Of Duitsland wil verliezen?'

23 juni om 07:38
Laatste update: 23 juni om 08:24

Duitsland kan zich zondag als groepshoofd plaatsen voor de achtste finales van het EK. Die Mannschaft speelt zondag zijn laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland, de huidige nummer twee van Groep A. Een verlies zou Duitsland wellicht gunstiger uit kunnen komen, wat betreft tegenstanders in de volgende ronden. Nagelsmann wil echter niets weten van een dergelijke complottheorie.

Dat Duitsland zeker is van de volgende ronde, werd afgelopen week al bekend. Als hoeveelste in de groep de Duitsers zich gaan plaatsen wordt echter zondag pas duidelijk. Duitsland leidt Groep A momenteel met zes punten, terwijl komende tegenstander Zwitserland volgt met vier punten. In een onderlinge strijd gaan beide landen dus uitmaken wie zich als groepshoofd plaatst voor de knock-outs.

Het behalen van de eerste plek in de groep kan vooral later in het toernooi nadelig uitpakken. In eerste instantie speelt de groepswinnaar van poule A tegen de nummer twee van poule C, momenteel Denemarken. In de kwartfinale is dan echter het indruk makende Spanje de mogelijke tegenstander en vervolgens zou Portugal kunnen wachten in de halve finale. De Duitse media zien dat als twee potentiële bananenschillen voor Die Mannschaft.

De nummer twee van poule A treft in de achtste finale Italië, Kroatië of Albanië uit poule B. Daarna wacht mogelijk Engeland (als dat land eerste wordt in groep C) of één van de beste nummers drie uit de groepsfase.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!