Schuurs bedankte voor Liverpool: 'Toen wist ik dat ik niet naar buitenland wilde'

28 november 2019 om 01:14
Laatste update: 28 november 2019 om 01:20

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Perr Schuurs kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn debuut in de Champions League voor Ajax. De twintigjarige Limburger kreeg de kans door de schorsingen van Joël Veltman en Daley Blind en hoopt dat hij trainer Erik ten Hag heeft overtuigd.

Bennett van Fessen
LILLE

Schuurs wil zijn plekje maar wat graag behouden, maar weet dat Veltman en Blind in het laatste groepsduel met Valencia weer van de partij zijn. "Natuurlijk wil je ook die wedstrijd weer starten. De keuze is aan de trainer. Ik denk dat ik vandaag heb laten zien dat ik ook deze wedstrijden kan spelen", zegt Schuurs na de 0-2 zege bij Lille voor de camera van VoetbalPrimeur.

Schuurs kende een moeizaam debuutseizoen bij Ajax, maar klopt inmiddels op de deur. De verdediger verkoos de Amsterdammers begin vorig jaar boven Liverpool. "Ik ben op stage geweest bij Liverpool", geeft hij toe. "Ik kon daar in het tweede team gaan spelen. Maar na die stage wist ik wel dat ik niet naar het buitenland wilde. Het beviel mij bij de club zelf wel goed, maar ik wilde op deze leeftijd nog niet weg bij iedereen. Ik wilde mij in Nederland doorontwikkelen."

Schuurs is blij met de ontwikkeling die hij doormaakt bij Ajax. Aan het begin van het seizoen klonken er nog geluiden dat een verhuur beter was voor zijn ontwikkeling. "Vorig jaar werd overwogen om mij te verhuren. Veel mensen vonden dat dat moest, maar ik sta nog achter mijn keuze om bij Ajax te blijven."