Ajax heeft nog één punt nodig: 'Eén Spaanse counter en ze liggen eruit'

28 november 2019 om 06:44
Laatste update: 28 november 2019 om 06:47

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Ajax-watcher Freek Jansen zag hoe Ajax zich woensdagavond bijna verzekerde van Champions League-overwintering met een uitzege op Lille, maar benadrukte dat Ajax er nog niet was. De Algemeen Dagblad-journalist verscheen na afloop voor de VoetbalPrimeur-camera en besprak de laatste opdracht tegen Valencia én het optreden van de uitblinkende Perr Schuurs.

Bennett van Fessem
LILLE

VoetbalPrimeur besprak vooraf alle Champions League-scenario's voor Ajax. Inmiddels is de situatie een stuk overzichtelijker: Ajax moet minstens gelijkspelen tegen Valencia en moet bij een thuisnederlaag hopen op een stunt van Lille tegen Chelsea. "Het is echt niet zo dat Ajax hier gewonnen heeft en fluitend richting de laatste wedstrijd kan", aldus Jansen. "Dat zou wel een hard gelag zijn: zo'n Champions League-campagne afwerken, elke keer imponeren, zulk goed spel laten zien en straks door één Spaanse counter uit de Champions League liggen, met tien punten."

De AD-journalist corrigeert zichzelf echter. "Dan zijn we te negatief. Als Ajax voetbalt zoals in de laatste weken, dan moeten ze een punt tegen Valencia wel voor elkaar zien te krijgen. Over twee weken (op dinsdag 10 december, red.) moet Ajax weer top zijn. Ze zullen het echt zelf moeten doen, want ik heb niet de verwachting dat Lille bij Chelsea een puntje gaat pakken."

Jansen liet zich ook uit over Schuurs, die een sterke indruk achterliet als vervanger van de geschorste Joël Veltman. "Heel knap. Hij wist dat alle spotlights op hem gericht waren en hij moest het doen. Als hij door het ijs was gezakt, zou iedereen zeggen: hij is te zwak voor Ajax. Maar liet het op een hele andere manier zijn. Ik vond hem heersend, sterk aan de bal, ook goed in de duels... Ik gun het hem ook wel. Ten Hag weet dat hij hem ook op dit niveau in kan zetten."