'Wie moet Ten Hag anders wisselen? Terugvallen op de jeugd is niet makkelijk'

Gepubliceerd: wo 11 december 2019 om 06:55

Laatste update: wo 11 december 2019 om 07:00

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Het gemis van David Neres en Quincy Promes deed zich dinsdag voelen tijdens de uitschakeling van Ajax in de Champions League tegen Valencia. De fans van de Amsterdammers balen van de 0-1 nederlaag, maar zien ook alweer kansen in de Europa League.

Tygo van Marion
AMSTERDAM

"Donny van de Beek en Ziyech zijn hartstikke goede spelers, maar met z'n tweeën kunnen ze het niet. Met zijn vieren wel. Dat is het verschil vanavond", zo klinkt het voor de camera van VoetbalPrimeur.

Trainer Erik ten Hag valt weinig te verwijten, meent één fan. Hij bracht routiniers Klaas-Jan Huntelaar en Siem de Jong in de jacht op de 1-1. "Wie moet je anders wisselen? Je moet aanvallend wisselen, je moet wat forceren. Je had Perr Schuurs kunnen brengen voor wat lengte, maar voor de rest heb je niet zoveel keus. Dan moet je terugvallen op de jeugd, maar dat is ook gewoon lastig."

Hoewel de teleurstelling groot is, richten de fans de blik alweer op de Europa League. "Als je ziet welke kwaliteit je inlevert, dan red je het tegen Valencia niet. Maar we hebben een supergoed elftal, dat weten we al twee jaar. In de Europa League maken we kans. Uiteindelijk wil je een prijs winnen. Dat kan in de Europa League eerder, dan in de Champions League."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws