Smet op historische bekeravond FC Utrecht: "Dit is hartverscheurend"

05-03-2020 06:50 Laatste update: 09:52
66

Abonneer je nu op het YouTube-kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

FC Utrecht won woensdagavond tot groot genoegen van Mark van der Maarel met 2-0 van Ajax en mag zich daardoor in april melden in De Kuip voor de bekerfinale tegen Feyenoord of NAC Breda. Dit doet de club wel zonder Sean Klaiber, die in de slotfase van de wedstrijd tegen Ajax een gele kaart pakte en daardoor geschorst is.

Emile van de Sande
UTRECHT

"Dat is verschrikkelijk voor hem", begint Van der Maarel voor de camera van VoetbalPrimeur. "Ik ken hem al lang en deze club betekent alles voor hem. Hij heeft ook een traject in zijn hoofd en heeft de vorige bekerfinale ook al moeten missen... Hij is een belangrijke speler voor ons. Om dan op zo'n manier de finale te moeten missen: dat is hartverscheurend. Het is verschrikkelijk en je gunt het niemand. De enige smet van vanavond."

Utrecht drukte Ajax-trainer Erik ten Hag wat verder in de problemen met de overwinning. "Sentimenten spelen niet echt een rol op dat moment, ik denk niet dat hij medelijden met mij had op het moment dat we er met 4-0 af gingen daar (de uitwedstrijd tegen Ajax in de Eredivisie, red.). Nu hebben wij gewonnen en daar ben ik zelf erg blij mee. Ik gun hem veel geluk, maar hij heeft nu ook een job te doen", aldus Van der Maarel.