Advocaat- én Kökcü-nieuws verwacht: "Alle seinen staan eigenlijk al op groen"

8 maart om 19:21

Het blijft Feyenoord voor de wind gaan, ziet ook RTV Rijnmond-journalist Sinclair Bischop. De Rotterdammers trokken ook de thuiswedstrijd tegen Willem II naar zich toe, verloren slechts één keer in hun laatste 21 wedstrijden en mogen zelfs voorzichtig dromen van een totaal onverwachte landstitel.

Tygo van Marion
ROTTERDAM

Bischop durft het in ieder geval niet uit te sluiten. "Normaal gesproken is het niet realistisch. Maar wat is nog normaal in de huidige voetbaljaargang?", vraagt hij zich hardop af in gesprek met VoetbalPrimeur. "PSV heeft het in korte tijd helemaal vergooid. Ajax heeft nog een aardig programma, waar ook het een en ander mis kan gaan. Het is helemaal geen uitgemaakte zaak wie kampioen gaat worden. Die reeks die ze neerzetten, is wel bizar hè?"

De Feyenoord-watcher voorziet bovendien dubbel contractnieuws: Orkun Kökcü wordt nadrukkelijk begeerd door onder meer Arsenal, maar Bischop verwacht dat de spelmaker open staat voor contractverlenging. "Hij werd als jonge speler als gevolgd, maar hij zou er veel verstandiger aan doen om nog twee, drie jaar te blijven, dan komen de mooie clubs vanzelf wel. Maar hij heeft slimme mensen om zich heen. Dus ik denk dat hij bij Feyenoord gaat verlengen."

Hetzelfde zou zomaar eens kunnen gelden voor succestrainer Dick Advocaat, die eind maart over zijn sportieve toekomst gaat beslissen. "Hij heeft al heel veel met Feyenoord gesproken en ik denk dat hij blijft. Alle seinen staan eigenlijk op groen, al moet hij het zelf nog uitspreken. Maar zijn assistenten hebben al bijgetekend: Khalid Benlahsen (de keeperstrainer, red.) en John de Wolf. Advocaat wil alleen de garantie dat er volgend jaar een kampioenwaardig elftal staat."