Schandalige vertoning in Frankrijk: ook voorzitters Marseille en Nice in de clinch

23-08-2021 07:12
40

Het competitieduel tussen OGC Nice en Olympique Marseille werd zondagavond wereldnieuws: supporters van Nice vielen spelers van Marseille aan, waarna de bezoekers niet meer terugkeerden op het veld. De voorzitters van beide clubs werden het na afloop ook niet eens.

Een kwartier voor tijd sloeg de vlam in de pan: Dimitri Payet werd bekogeld met flesjes, gooide wat terug en stak daarmee het lont in het kruitvat. Nice-fans kwamen het veld op om te vechten met de spelers van Marseille. Na een afkoelingsperiode van anderhalf uur, weigerde Marseille nog het veld op te stappen. Nu dreigt een reglementaire 3-0 nederlaag.

"Wat hier is gebeurd, is onacceptabel", reageert voorzitter Pablo Longoria. "De scheidsrechter stond aan onze kant en bevestigde aan Jorge Sampaoli (trainer Marseille, red.) en mij dat onze veiligheid niet gegarandeerd kon worden. Toch besloot de Ligue 1 dat de wedstrijd hervat moest worden. Dat is niet acceptabel, daarom besloten we niet terug te keren."

Tekst gaat door onder video

Jean Pierre Rivère, de voorzitter van OGC Nice, is het niet eens met Longoria: opvallend genoeg probeert hij de schuld in de schoenen van de Marseille-spelers te schuiven. "Iedereen heeft gezien wat er is gebeurd. Er werden waterflesjes gegooid. Dat kunnen we niet ontkennen. Maar de reactie van twee Marseille-spelers die flesjes en andere dingen naar onze supporters gooien, is de oorzaak van dit hele gebeuren."

Hij begrijpt ook niet dat Marseille niet meer op het veld verscheen. "De scheidsrechter aarzelde om de wedstrijd te hervatten, maar de veiligheidsdiensten vertelden hem dat er geen problemen waren", aldus Rivére. "Uiteindelijk besloot iedereen om de wedstrijd te hervatten. Ik begrijp de beslissing van Marseille dan ook niet helemaal. Iedereen zei dat alles goed zou komen, maar onze tegenstander wilde niet meer."

Franse media melden dat Justin Kluivert één van de spelers is die klappen heeft gekregen van mensen van Marseille. Marseille-spelers Payet, Mattéo Guendouzi en Luan Peres werden op de gevoelige plaat gelegd om hun verwondingen te tonen.