Het bizarre jaar van Koeman bij Barcelona: 'Er zit ook gewoon een familie achter'

Gepubliceerd: ma 27 september 2021 om 13:00

Het tweede seizoen van Força Koeman is vanaf 10 september te bewonderen op Videoland. Het knotsgekke seizoen van Ronald Koeman wordt in het tweede deel nóg beter in beeld gebracht. VoetbalPrimeur sprak daarover met Stefan Valk van Wasserman en Jop Goslinga van productiehuis Captains. Wat is er achter de schermen allemaal gebeurd? 

Valk is Commercieel Manager bij Wasserman, het bureau dat Koemans belangen behartigt. Het idee om een documentaire over Koeman te maken kwam uit zijn koker. Na de 2-8 nederlaag van FC Barcelona in de Champions League en het daaropvolgende ontslag van Quique Setién opperde Valk het idee dan ook bij Rob Jansen, de zaakwaarnemer van Koeman.

Valk kreeg groen licht en benaderde Jop Goslinga. Hij is producer en mede-oprichter van Captains, het productiehuis dat alles haarfijn heeft vastgelegd. Na het einde van seizoen een is door Wasserman en Captains in alle stilte doorgewerkt aan seizoen twee, dat te bekijken is op Videoland. 

Het bizarre einde van een eerste seizoen bij Barcelona, de onenigheid met voorzitter Joan Laporta, de impact op de familie: het komt allemaal voorbij in het tweede deel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws