Oud-ploeggenoot walgt van Alves en Robinho: 'Als het mijn dochter was...'

Oud-ploeggenoot walgt van Alves en Robinho: 'Als het mijn dochter was...'

28 maart - 19:54 Laatste update: 29 maart - 01:33
19

Felipe Melo heeft in een interview hard uitgehaald naar landgenoten Dani Alves en Robinho. Beide zijn, tot grote schok van de Braziliaan, veroordeeld tot celstraffen van meerdere jaren voor seksueel gerelateerde misdrijven.

"Ik heb een dochter van vijftien jaar. Als hij het met mijn dochter had gedaan, denk ik niet dat ik hier zou zijn om je dit interview te geven", vertelt Melo in gesprek met het Braziliaanse Globo. "Ik denk dat mensen gerespecteerd moeten worden. Vrouwen moeten gerespecteerd worden, mannen moeten gerespecteerd worden."

De centrale verdediger, die met zowel Alves als Robinho in het nationale elftal speelde, schrok erg van het gedrag van zijn oud-teamgenoten. "Het nieuws slaat in als een bom, maar ze moeten boeten voor wat ze hebben gedaan. Dit is heel ernstig." Wat de 40-jarige Braziliaan betreft had Alves een zwaardere straf moeten krijgen dan de 4,5 jaar cel die hem nu is opgelegd. 

Dat Alves inmiddels op borgtocht vrij is, kan Melo maar moeilijk verkroppen. "Hij is nu alweer vrijgelaten... Stel je het gevoel voor van het meisje. Van haar ouders. Wij hebben de plicht om onze kinderen te onderwijzen", laat Melo optekenen. "Onderwijs onze zonen en dochters zodat dit niet gebeurt."

Alves werd veroordeeld wegens een verkrachting in het nachtleven van Barcelona, Robinho vanwege een groepsverkrachting in Italië.