Stewart en Faber aan de slag: Jong PSV moet op zoek naar nieuwe trainer

Stewart en Faber aan de slag: Jong PSV moet op zoek naar nieuwe trainer

29 maart - 08:30 Laatste update: 09:58
60

PSV moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor de beloftenploeg. Wil Boessen (59) heeft bij de clubleiding aangegeven na dit seizoen te stoppen als eindverantwoordelijke van Jong PSV.

Boessen is met de clubleiding in gesprek over een mogelijke nieuwe functie, maar hij staat ook open voor een nieuwe baan als hoofdtrainer bij een andere club. Ernest Faber (hoofd opleidingen) en Earnest Stewart (technisch directeur) gaan de komende weken in kaart brengen wie de nieuwe coach moet worden van de Eindhovense beloften. Theo Lucius, de huidig assistent-trainer van Jong PSV, wordt bij PSV gezien als een 'volwaardig' trainer, maar beschikt nog niet over de juiste papieren. 

"Ik heb een heel erg prettige tijd gehad", reageert Boessen tegenover de clubkanalen van PSV. "Van beide kanten is er het inzicht dat we elkaar voor komend seizoen de ruimte moeten geven voor een volgende stap. Iedereen moet zich kunnen doorontwikkelen. Binnen een opleiding zoals deze kán dat."

Volgens het Eindhovens Dagblad zijn er meerdere veranderingen op komst bij Jong PSV. Zo is de club nog met veel spelers in gesprek over een nieuw contract en een aantal talenten lijkt sowieso uit Eindhoven te vertrekken. 'Onder anderen Tai Abed, Bram Rovers, Mylian Jiménez en Yaël Gil y Muiños lijken te vertrekken. Of Mohamed Nassoh zijn conract wel wil verlengen, is eveneens zeer twijfelachtig', klinkt het. PSV is met talenten Koen Jansen, Tim van den Heuven en Roy Steur in gesprek over een nieuwe verbintenis.

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!