Weghorst en FC Twente komen nader tot elkaar: 'Hij wil, bal ligt bij Burnley'

Weghorst en FC Twente komen nader tot elkaar: 'Hij wil, bal ligt bij Burnley'

29 maart - 13:23
38

Wout Weghorst wil na dit seizoen graag de transfer naar FC Twente maken, meldt clubwatcher Leon ten Voorde van TC/Tubantia. De bal ligt bij Burnley, die de spits van het Nederlands elftal verhuurt aan Hoffenheim.

Het is geen geheim dat Weghorst en Twente met elkaar flirten. De aanvaller, die opgroeide in het Twentse Borne, heeft al eens aangegeven ooit voor de Tukkers te willen uitkomen. In de podcast De Warming-Up wordt het onderwerp besproken. "De bal ligt bij Burnley", schetst Ten Voorde. "Ze zullen hem niet gratis laten gaan, maar hij is daar wel een grootverdiener."

De kans is zeer aanwezig dat Burnley uit de Premier League degradeert. "Burnley is wel genegen om Wout Weghorst te verkopen. De vragen zijn nu: wanneer en voor hoeveel?", gaat de journalist verder. "Ze hebben nog geen indicatie van Burnley hoeveel hij moet kosten." Weghorst is in elk geval bereid om salaris in te leveren. "Dat is geen probleem, hij wil naar Twente."

Mocht Twente erin slagen Weghorst in te lijven, wordt de spits de best betaalde speler in de selectie. "Ja, maar dan zal hij bij lange na niet de salarissen verdienen die hij in Engeland en Duitsland heeft ontvangen. Hij gaat flink inleveren. Je kunt alles van hem zeggen, maar ik vind het mooi dat een jongen die écht voor een club wil spelen, dat dan doet."

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!