ED: PSV 'broedt' op uitbreiding van stadion en ambieert tienduizend nieuwe plekken

ED: PSV 'broedt' op uitbreiding van stadion en ambieert tienduizend nieuwe plekken

15 april - 16:18 Laatste update: 16:24
288

PSV wil het Philips Stadion in de toekomst uit gaan breiden met 'vele duizenden plaatsen', aldus het Eindhovens Dagblad. Er wordt zelfs gesproken over een scenario waarbij er tienduizend extra plekken bijkomen. Wel moeten er nog financiële en bouwkundige onderzoeken plaatsvinden. 

Het onderzoeksbureau Hypercube deed vrij recent onderzoek naar PSV en naar de vraag welke plaats de club in het Europese voetballandschap in zou kunnen nemen. 'Een van de subonderwerpen in dat verhaal is het Philips Stadion', tekent het ED op. 

Op de burelen in Eindhoven heerst eensgezindheid. Het stadion van PSV moet de komende jaren groeien. De aanstaande Eredivisie-kampioen heeft al jaren te maken met een behoorlijke wachtrij van mensen die een seizoenskaart willen. Die lijst zal alleen maar groeien gezien de huidige successen. 

Daarnaast groeit ook de regio-Eindhoven. De komende jaren zullen steeds meer mensen in het gebied gaan wonen. 'Door de successen in de tech-industrie zijn veel nieuwe werknemers nodig en onder hen bevinden zich de nodige sportliefhebbers', draagt het ED voor als extra factor. Ook in de business-ruimtes en de sponsorloges van het Philips Stadion is het altijd heel erg vol. 

Duidelijk is nog niet hoe PSV de verbouwing wil aanpakken. Wel staat sowieso vast dat er niet verhuisd wordt. De gemeente Eindhoven is al geïnformeerd over de ambities van PSV. Een mogelijke uitbreiding van het stadion gaat PSV ook helpen in de strijd tegen eeuwige concurrenten Feyenoord en Ajax, constateert het ED. De Amsterdammers en Rotterdammers genereren vanwege de hogere capaciteit immers meer inkomsten.