Kieft oppert nieuwe functie voor heropbouw Ajax: 'Zit aan Van der Sar te denken'

Kieft oppert nieuwe functie voor heropbouw Ajax: 'Zit aan Van der Sar te denken'

16 april - 10:51
38

Ook Dick Advocaat vindt het trainerschap van Louis van Gaal bij Ajax geen slecht idee. Net als Hugo Borst en Andries Jonker aangaven, vindt ook de bondscoach van Curaçao dat de oud-trainer een ideale puinruimer is. Alleen moet hij het wel zelf nog willen.

"Het ging er natuurlijk om of hij zo’n elftal weer naar zijn hand kan zetten", vertelt Advocaat bij Vandaag Inside over de opmerkingen van Borst en Jonker over Van Gaal. "Dat kan hij wel. Binnen een jaar kan hij alles op de rit krijgen en worden de spelers beter. Alleen moet hij er vooral zelf in geloven en dat heeft wel met zijn fysiek te maken. We horen ook niks van Van Gaal." Tafelgenoot Wim Kieft is het niet met Advocaat eens. Hij vindt dat Van Gaal lekker moet gaan genieten.

Kieft komt zelf met een andere optie. Hij zou gaan werken met oud-spelers in een ambassadeursrol bij de club. Kieft komt zelf al met een eerste mogelijke naam. "Ik zit ook weer aan Edwin van der Sar te denken. Of die zijn leidinggevende functie goed heeft gedaan, dat kan ik niet beoordelen, maar dit soort mensen openen inderdaad deuren. Alle grote teams in de wereld werken met oud-spelers als ambassadeurs. Zo’n functie kan je altijd creëren."

Voor Andy van der Meijde blijft één ding duidelijk. Zijn vriend Wesley Sneijder moet een functie krijgen bij Ajax. "Hij heeft gewoon heel veel connecties. Als je ook ziet hoe hij zelfs nog contact heeft met Lionel Messi. Als Wesley Sneijder belt, dan belt er wel echt iemand zeg maar." Advocaat is het volledig met hem eens. "Het gaat allemaal om relaties en daar is die jongen echt mee opgegroeid."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: