Clubicoon Brama keert terug in nieuwe rol bij Twente: 'Wout hoort hier thuis'

Clubicoon Brama keert terug in nieuwe rol bij Twente: 'Wout hoort hier thuis'

17 april - 07:25 Laatste update: 07:51
18

FC Twente heeft de terugkeer van Wout Brama officieel aangekondigd. Het clubicoon dat vorig seizoen stopte met voetballen, gaat aan de slag als manager in opleiding bij de Tukkers.

Brama nam een half jaar rust na zijn afscheid als speler, maar de oud-middenvelder gaat nu weer aan de slag. Als manager in opleiding gaat hij de talenten van de opleiding gaan begeleiden en zal hij een ondersteuning vormen voor het technische management en de scouting van de Tukkers. Afgelopen zomer stopte de op dit moment 37-jarige Brama met voetballen. Begin september kreeg hij zelfs nog een afscheidswedstrijd in de Grolsch Veste.

Voor Brama was dit weer het moment om aan de slag te gaan. "Ik wilde wat rust nemen om te kijken hoe ik mijn tijd naast het veld in wilde gaan vullen. Voetbal is mijn passie en contact met de mensen bij FC Twente heb ik altijd gehouden. Het lag voor de hand om hier weer aan de slag te gaan en ik denk dat deze rol goed bij mij past. Afgelopen seizoenen heb ik op informele wijze voor jonge talenten al wat kunnen betekenen en dat gaat nu officieel worden."

Ook technisch directeur Arnold Bruggink ziet een geweldige match tussen Twente en Brama. "Er zijn heel weinig voetballers die bij hun club zoโ€™n status hebben als Wout. Als speler heeft hij zoโ€™n beetje alles meegemaakt in zijn carriรจre en op een hoog niveau gespeeld. Het is heel mooi dat hij met al zijn ervaring deze rol gaat vervullen bij FC Twente. In de begeleiding van jonge talenten wordt steeds meer gevraagd en daarin heeft Wout afgelopen jaren al wat kunnen betekenen. Wout hoort bij Twente."