Spaanse geruchten: Ajax genoemd bij geïnteresseerde clubs in boomlang spitsentalent

Spaanse geruchten: Ajax genoemd bij geïnteresseerde clubs in boomlang spitsentalent

17 april - 17:45
42

Ajax zou één van de clubs zijn die geïnteresseerd is in de negentienjarige Spanjaard Carlos Espí. Dat meldt het Spaanse Esports Base. Echter liggen er meer kapers op de kust.

Niet alleen de Amsterdammers zouden interesse hebben in het talent, ook Real Madrid en Sporting CP zouden interesse hebben in de spits. Espí speelt op dit moment in de jeugdopleiding van Levante. Vanuit geen enkele club zou nog een bod gekomen zijn, dus vooralsnog gaat het enkel om interesse. Levante zou inmiddels wel begonnen zijn aan de gesprekken om het tot 2027 lopende contract van Espí te verlengen.

Espí is in Spanje een opvallende verschijning onder de verschillende jeugdteams. De spits is slechts achttien jaar, maar is wel 1.94 meter lang. De boomlange rechtspoot is op zijn best in het centrum. Ook zat Espí al een aantal keer op de bank bij het grote Levante. Tegen Racing Ferrol mocht hij zelfs al zijn debuut maken en kwam hij zeven minuten in actie, maar scoren lukte hem daar niet.

Eerder kwamen er uit Spanje ook al geruchten over de interesse van Ajax in Juan Miranda. De transfervrije verdediger van Real Betis zou een mogelijkheid zijn in Amsterdam, maar ook Benfica, Olympique Marseille, Real Sociedad en AC Milan zouden op de loer liggen.