Cruijff: Een terugkeer van Guardiola zou het beste zijn voor Barça
"Beslissingen bij Barça worden nu genomen door mensen die geen verstand hebben van voetbal"

Cruijff: "Een terugkeer van Guardiola zou het beste zijn voor Barça"

16-04-2014 13:42
6

Johan Cruijff vindt dat FC Bayern-trainer Pep Guardiola moet terugkeren naar FC Barcelona. Dat zegt de voormalig topvoetballer woensdag in de Spaanse krant El Mundo.

"Dat zou het beste zijn voor de club", zegt Cruijff woensdag in de Spaanse krant. "De beslissingen bij Barça worden nu genomen door mensen die totaal geen verstand hebben van voetbal. Het is niet de coach die bepaalt, maar de mensen van bovenaf die alleen maar denken aan geld verdienen."

"Onder Joan Laporta gebeurde dat niet", gaat de ex-Ajacied en voormalig trainer van de Catalaanse topclub verder. "Mocht hij terugkeren als voorzitter van de club, dan zal ik hem Pep adviseren. En omdat Joan een slimme man is, weet ik zeker dat hij dat zal doen."

Cruijff was maandag ook in zijn Telegraaf-column al kritisch over het huidige Barça. "De club heeft een tijdje kunnen voortborduren op de automatismen die onder Frank Rijkaard en Pep Guardiola in het elftal zijn gebracht, maar nu zie je het afbrokkelen. Het directe resultaat als het binnen de organisatie niet klopt."

Wil jij zelf een keer in Camp Nou zitten? Bekijk het aanbod van zeer voordelige voetbalreizen en zie Lionel Messi met eigen ogen schitteren!