Leed in Manchester: Het is moeilijk om naar Match of the Day te kijken
Assistent-manager baalt van sportieve malaise

Leed in Manchester: "Het is moeilijk om naar Match of the Day te kijken"

18-04-2014 20:02

Phil Neville heeft een resolute conclusie getrokken over het sportieve functioneren van Manchester United. De rechterhand van manager David Moyes is niet te spreken over het verloop van dit seizoen.

United staat momenteel zevende in de Engelse Premier League en dreigt voor het eerst sinds achttien jaar naast Champions League-deelname te grijpen. Neville, die deel uitmaakte van de succesvolle ploeg onder Sir Alex Ferguson, is van mening dat het team heeft gefaald. "Op geen enkel niveau hebben we voldaan aan de verwachtingen", beaamde de oud-speler in het BBC-programma Football Focus.

"We hebben gefaald op het voetbalveld en dat stemt niemand gelukkig. We verbergen ons niet voor het feit dat we ondermaats hebben gepresteerd", vervolgde Neville. "Het is lastig om te kijken naar de ploegen die boven ons staan. Zelfs de ranglijst zelfs is pijnlijk om te aanschouwen."

"Tevens is het moeilijk om zaterdagavond naar Match of the Day te kijken. Bijna onmogelijk zelfs, want we hebben behoorlijk geleden dit seizoen", besloot Neville.