Real Sociedad zet reuzenstap richting Europees voetbal
Sterspeler Vela weer eens beslissend

19-04-2014 22:16

Real Sociedad heeft zaterdag een flinke stap naar plaatsing voor Europees voetbal gezet. De Baskische formatie won dankzij een doelpunt in blessuretijd van Carlos Vela thuis met 2-1 van concurrent Espanyol en nestelt zich op de zesde plaats.

Espanyol was in San Sebastián nog wel op voorsprong gekomen dankzij Jhon Córdoba. Nog voor rust kwam Sociedad terug tot 1-1, toen de bal via Espanyol-speler Manu Lanzarote in het doel belandde. In de toegevoegde tijd besliste de Mexicaanse international Vela, de absolute smaakmaker van Real Sociedad, het duel uiteindelijk.

Real Sociedad moet uit de komende vier wedstrijden nog vier punten pakken om Europa in te mogen, voor nummer tien Espanyol lijkt dat er niet meer in te zitten. De tweede club van Barcelona is in de tweede seizoenshelft ver weggezakt en moet alles op alles zetten om dit seizoen nog in het linkerrijtje te eindigen.