Assist Kuyt levert Fenerbahçe niet de titel op tegen rood Besiktas
Koploper morst punten, maar kampioenschap is bijna een feit

20-04-2014 20:05

Dirk Kuyt heeft zondag met Fenerbahçe nog geen feest kunnen vieren. Bij winst op Besiktas had 'Fener' de Turkse titel veroverd, maar de koploper van de Süper Lig kwam tegen tien man niet verder dan 1-1.

Moussa Sow zette de bezoekers halverwege de eerste helft op voorsprong. De Afrikaan werd door Kuyt in de diepte gestuurd en rondde vervolgens feilloos af. Op slag van rust bracht Ramon thuisclub Besiktas weer langszij. De Braziliaanse verdediger moest na bijna een uur spelen met rood (twee keer geel) van het veld, maar Besiktas hield vervolgens in ondertal wel stand. In de extra tijd ontving overigens ook Besiktas-invaller Ismail Koybasi nog een rode kaart.

Kuyt won vorig jaar met Fenerbahçe de Turkse beker, maar de 33-jarige Katwijker is in zijn lange carrière nog nooit landskampioen geworden. Dat feest kan de international nu niet meer ontgaan. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst is twaalf punten, met nog vier wedstrijden te gaan.